Koll på kalorier vid bantning

Att hålla koll på sin vikt är det många som har problem med, och man kanske bantar till och från och har hittat en metod som fungerar. När man bantar så handlar det hela tiden om vad vi stoppar i oss och även i kombination med någon typ av motion. Många gör en bantning och går sen upp i vikt igen, och börjar om hela karusellen igen när vikten går upp. Skulle det inte vara bättre att hålla sin vikt hela tiden efter man har haft sin diet?

Problemet är att allt för många faller tillbaka i sina gamla fotspår igen efter man har bantat, och varför är det nu så? Jo, troligen för att man har använt sig av en bantningsteknik som går ut på att svälta sig själv, vilket bidrar till att både du och kroppen kommer inte att må så bra, och du kan känna yrsel och även svimma.

När man sen har nått sin idealvikt så börjat man att äta, och äter betydligt mer än tidigare eftersom kroppen vill återhämta sig och på detta sätt så får du i dig för mycket kalorier som kroppen inte kan förbränna, och det blir istället till fett.

Att banta skall man göra hela tiden så att säga, men med en metod som fungerar för att dra ner på kalorier. Men då är frågan hur man skall göra för att lyckas?

Det finns olika typer av kaloritabeller som du kan hitta på internet där man listar till exempel grönsaker, kött, matfett, dressing, nötter, frukt, fisk, skaldjur, socker, kakor, färdiglagad mat, mjölkprodukter, spannmål, bröd och godis som exempel.

Genom att se vad du stoppar i dig och hur mycket energi kroppen behöver så kan man därmed dra ner på sin mat intag och tänka på vad man äter.

Detta är en bantningsmetod som fungerar med en stenhård kontroll på sina kalorier. Du stoppar troligen i dig för mycket och därför blir överviktig, men de vanligaste orsakerna till övervikt är sockret som det finns mycket i läskedryck och alkoholdrycker.

Bara att sluta med dessa drycker och bara dricka vatten gör att du kommer att tappa många kilon direkt garanterat. Börja istället att drick vatten till alla måltider, det är nyttigt och viktigt för din kropp.

Sen så var det om maten, och kanske äter du för mycket pizza eller hamburgare och det måste du då sluta med. Att äta skräpmat en gång i veckan är tillåtet, tillexempel efter jobbet på en fredag då man är riktigt trött efter en hård arbetsvecka.

Du behöver alltså inte sluta med att äta dessa onyttiga typer av mat, utan bara lära dig att dra ner på dem för att hålla koll på dina kalorier. Precis som med all typ av diet så måste du även bränna kalorier via motion, och välj något sätt som passar dig bäst.

Det kan finnas ett gym på arbetsplatsen eller så börjar du att gå eller jogga ute. Att köpa ett träningsredskap och placera i hemmet är också en bra lösning. På detta sätt kommer du att lyckas att hålla koll din vikt och även gå ner i vikt.