Cannellinibönor

cannelinibönor i en skål, några bönor på bord i trä
Cannelinibönor i en blå skål på ett vintage träbord

Cannellinibönor är känt i Sverige med många namn så som stora vita bönor, vita kidneybönor och ett par andra namn. Denna böna däremot är något helt underbart och innehåller många härligheter för att hjälpa till med ens välmående och även viktminskningar. Detta då den är en utmärkt källa till fiber, folat, järn och magnesium, samt så är de kalorier som man får i sig från att äta detta relativt lättare att bränna upp.

Vad kan man använda cannellinibönor till?

Cannellinibönor är bra för ens välmående då de innehåller mycket fiber, järn, magnesium och folat. Detta gör att man på så vis kan börja se resultat på vågen, få ett bättre balans med sina mineraler och därmed må bättre generellt samt med fler fibrer kan det även skydda mot hjärtsjukdomar, högt kolesterol, högt blodtryck och matsmältnings sjukdom. Man får därför ett extremt värdefullt sätt att känna sig mättare, öka ens välmående och vikten.

Har cannellinibönor några biverkningar?

Cannellinibönor har ingen direkt biverkning, däremot innehåller dessa bönor en hög halt av fosfor och kalium, vilket kan öka risken för framtida problem, om man överkonsumerar bönor, nötter, nötsmörer, frön eller andra proteinbaserade växter en längre tid.

Om man även är gravid, ammar, äter mediciner eller genomgår en medicinsk undersökning bör man alltid rådfråga en läkare innan man påbörjar några dieter, eller kurer som kosttillskott av cannellinibönor.

Vart kan jag få tag i cannellinibönor?

Cannellinibönor finns i många olika sätt såsom torkade, konserverade och även som kosttillskott.